Du kan følge konferansen fysisk eller digitalt. En rekke spennende innledere er på plass. Meld deg på her!

Disse møter du:

Jan Christian Vestre
Næringsminister fra Arbeiderpartiet i Gahr Støre-regjeringen siden tiltredelsen i oktober i fjor. Han er utdannet jurist og har hatt flere posisjoner som rådgiver i Ap. Vestre har også innehatt vervet som styreleder for gjenreisingen av Utøya.

Henrik Asheim
Henrik Asheim har vært stortingsrepresentant for Høyre siden 2013. Nå sitter han i arbeids- og sosialkomiteen. Tidligere har han ledet finanskomiteen og vært medlem i utdannings- og forskningskomiteen. Fra 2020-2021 var han forsknings- og høyere utdanningsminister i Solberg-regjeringen

Raymond Johansen
Byrådsleder i Oslo siden 2015. Tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2009 til 2015. Johansen har også vært statssekretær i Utenriksdepartementet og avdelingsdirektør i Norad. 

Snorre Valen
Politisk redaktør i nettavisa Nidaros fra 2020. Stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag fra 2009 til 2017. Nestleder i SV fra 2015 til 2019. Han satt både i Sør-Trøndelag fylkesting og Trondheim bystyre fra 2003 til 2017. 

Torbjørn Røe Isaksen
Samfunnsredaktør i E24 siden desember i fjor. Innvalg stortingsrepresentant for Telemark Høyre fra 2009 til 2017. Fra 2013 til 2018 var han kunnskapsminister, 2018 til 2020 næringsminister og 2020 til 2021 arbeids- og sosialminister. Han har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Hilde Tonne
Konsernsjef i Statnett og utdannet sivilingeniør fra NTNU. Fra januar 2018 til hun tiltrådte i Statnett i mars i fjor, var hun konserndirektør for innovasjon og digitalisering i Ramboll Group. Hun har også hatt ledende stillinger i Telenor Group og i Hydro Oil & Energy. Hun er leder for styret i Norges forskningsråd.

Øystein Thøgersen
Rektor ved Norges Handelshøyskole (NHH) siden 2017. Utdannet siviløkonom fra BI, med doktorgraden fra NHH i 1995. Ofte benyttet som foredragsholder med makroøkonomi og offentlig økonomi som spesialfelt. Fra 2004 til 2009 var Thøgersen medlem av hovedstyret for Norges Bank.

Karin Hindsbo
Direktør for Nasjonalmuseet fra 2017. Hun er født i Gentofte i Danmark og har sin utdannelse fra Universitet i Århus, hvor hun studerte kunst- og idéhistorie. Før hun kom til Nasjonalmuseet var hun direktør ved KODE Kunstmuseer i Bergen og fra 2012 til 2013 ved Sørlandets kunstmuseum i Kristiansand.

Håkon Haugli
Administrerende direktør i Innovasjon Norge fra 2019. Fra 2014 til 2019 hadde han samme stilling i Abelia, organisasjonen for teknologi- og kunnskapsbedrifter. Haugli er utdannet jurist og har tidligere jobbet i Gjensidige, McKinsey og ISCO Group. Haugli møtte som fast vararepresentant på Stortinget for Oslo Ap i perioden 2009 til 2013. 

Ingrid Røynesdal
Direktør i Oslo-Filharmonien fra 2013. Hun er selv musiker og studerte klaver ved Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøyskole. Hun har også en mastergrad i statsvitenskap fra Universitet i Oslo. Hun var fra 2009 til 2011 direktør ved Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Ingrid Røynesdal er nestleder i Spekters styre.

Lena Nymo Helli
Lena Nymo Helli er CEO i Norway Health Tech. Hun er utdannet farmasøyt, og har ledet og jobbet i flere internasjonale farmasøytiske selskap.  Helli har flere styreverv, og er blant annet blant annet styreleder i Finnmarkssykehuset HF.

Stein Olav Henrichsen
Direktør ved Munchmuseet siden 2010 og har fram til i fjor ledet byggingen av det nye museet i Bjørvika i Oslo. Før han kom til Munchmuseet var han direktør ved Bergen Nasjonale Opera. Henrichsen var i en årrekke profesjonell musiker.

Rune Bjerke
Rune Bjerke har lang fartstid fra ledende stillinger i både næringslivet og politikken. Bjerke har blant annet vært finansbyråd i Oslo kommune, personlig rådgiver i Olje- og Energidepartementet, konsernsjef i Scancem International og konsernsjef i Hafslund ASA. Rune Bjerke var konsernsjef i DNB fra 2007 til 2019.  

Einar Lie
Sosialøkonom og professor i historie ved Universitetet i Oslo. Aktiv samfunnsdebattant og skribent. Lie har skrevet en rekke vitenskapelige publikasjoner og bøker, ikke minst om økonomisk politikk, også i et historisk perspektiv.  

Bernt R. Jenssen
Bernt Reitan Jenssen er administrerende direktør i Ruter AS
og styreleder i Spekter. Han har økonomiutdannelse fra BI, og har tidligere blant annet vært administrerende direktør i AS Oslo Sporveier, og konserndirektør i
Posten Norge.

Anne-Kari Bratten
Anne-Kari Bratten er administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Meld deg på til Spekterkonferansen 2022 her!