Administrerende direktør i Vinmonopolet AS og mangeårig styremedlem i Arbeidsgiverforeningen Spekter, Kai G. Henriksen, døde 27. mai, få dager etter sin 60-årsdag. Med Kai Henriksens altfor tidlige bortgang har norsk nærings- og samfunnsliv mistet en høyt respektert, solid og engasjert leder, og Arbeidsgiverforeningen Spekter har mistet et av sine mest erfarne styremedlemmer.

Kai G. Henriksen ble valgt inn i styret i Spekter kort tid etter at han tiltrådte som sjef for Vinmonopolet i 2006, et verv han hadde frem til sin død. Til generalforsamlingen i år var han innstilt til å ta over styreledervervet. Slik gikk det dessverre ikke da sykdom rammet hardt og nådeløst.

I styremøtene i Spekter utmerket Kai Henriksen seg til det siste med sin unike kompetanse når det gjaldt å se sammenhengene mellom politiske rammebetingelser og ledelse av store komplekse virksomheter. Med bakgrunn både som Unge Høyre-leder og fra politisk ledelse i departement, kombinert med tung ledererfaring, hadde Henriksen en sjelden evne til å kombinere langsiktig, analytisk tenkning med jordnær og dagsaktuell politikkforståelse, som igjen gjorde han til en vesentlig bidragsyter i Spekters utvikling.

Kai Henriksen var også blant annet styreleder i NSB AS og i Fjellinjen AS samt leder i bedriftsforsamlingen i Sporveien Oslo AS og hadde dermed et bredt nettverk blant Spekters medlemmer.

Nåværende og tidligere styremedlemmer i Spekter minnes Kai G Henriksen med stor respekt. Våre tanker går til hans kone Hild, som han snakket så varmt om, og til sønnene, «gutta mine», som Kai prioriterte over alt.

Herlof Nilssen
Dag Mejdell
Geir Isaksen
Thor Gjermund Eriksen
Anne-Kari Bratten