Totalt går 163 av Akasias om lag 600 ansatte ut i streik fra fredag morgen, etter at LO, YS, Unio og Lederne brøt meklingen med Akasia/Spekter i natt. Dermed må to av Akasias 20 barnehager stenge, og ytterligere fem barnehager vil kun ha tilsynsordning fra fredag 5. mai. Selskapets tjenester knyttet til regnskap og eiendomsforvaltning blir også berørt.

- Akasia har allerede i dag en innskuddspensjonsordning. Vi har tilbudt å tariffeste den beste innskuddspensjonsordningen med maksimalt lovlige satser. Dette sikrer virksomheten forutsigbar økonomi, og de ansatte god pensjon, sier Bratten.

Hun understreker at fagforeningene med denne streiken setter både egne arbeidsplasser og tilbudet til Akasias kunder på spill.

- Det er beklagelig at arbeidstakerorganisasjonene ikke vil være med og tilpasse Akasia til nye tider. For å sikre fortsatt drift, slik at Akasia også i fremtiden skal kunne tilby høykvalitets barnehager, regnskapstjenester og eiendomsforvaltning, er det avgjørende at pensjonsordningen gir forutsigbarhet for virksomheten og er god for de ansatte, sier Bratten.

- Vi har stor sympati med de familiene som blir rammet av at fagforeningene har valgt å streike i Akasias barnehager. Vi beklager også sterkt at kunder som bruker andre av Akasias tjenester nå får et redusert tilbud, sier Bratten.