Egenmeldingen

I Ukeavisen Ledelse har hun blitt intervjuet i "Lederspeilet" og svarer på 21 kjappe spørsmål om seg selv, ledelse og aktuelle saker i "Egenmeldingen"

Heltidsdama

– Min alvorlige bekymring er at velferdssamfunnet vårt ikke har nok arbeidskraft for årene framover, sier Anne-Kari Bratten til magasinet Velferd.

– Vi forstår ikke hvilke massive utfordringer vi står overfor. Vi kommer til å mangle 85 000 årsverk innen helse og omsorg om 20 år. Det er omtrent like lenge til som det er siden Norge tapte stafetten for Italia under OL på Lillehammer, sier Bratten. Hun gjenkaller det dramatiske øyeblikket da Silvio Fauner slo Bjørn Dæhlie på målstreken og dro i land seieren med fattige fire tidels sekund. 

Provokatøren

 - Vi må få lov til å kombinere rollene våre. De arbeidsgiverne som klarer å tilpasse arbeidstidsordningene til hvert enkelt individs behov kommer også til å lykkes i å få tak i den mest kompetente arbeidskraften, sier Anne Kari Bratten til KLP Magasinet. - Hvis jeg skal bruke rollen min til noe er det å vise frem at det er fullt mulig å kombinere jobb og familie, sier hun. 

Engasjert Bratten

Svartmaling av helsesektoren, mangel på arbeidskraft, arbeidstilsynets metoder og tillitsvalgtes vetorett er blant temaene Bratten snakker om i intervjuet med Tidsskriftet Sykepleien

Granatkasteren

"Det er et eller annet med Spekter-nestsjef Anne-Kari Bratten. Hun kaster stadig sprenglegemer inn i en søvndyssende arbeidslivsdebatt", skriver kommentator Stein Aabø i Dagbladet.